Kostenbesparing

Dankzij kalkvrij water kunt u 50 tot 75% besparen op schoonmaakmiddelen. Zo is er minder wasmiddel nodig voor het draaien van uw wasjes en is het gebruik van glansspoelmiddel en zout overbodig in de vaatwasser. U kunt minder shampoo gebruiken in uw haar en door het zachte water is ook conditioner overbodig. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat u tot wel €250,- per jaar op schoonmaakmiddelen kunt besparen. Een waterontharder verdient zichzelf dus echt terug.

Kalkaanslag kost geld!

Kalkaanslag vermindert drastisch de levensduur van alle installaties en apparaten die gebruik maken van water, wat veel extra kosten veroorzaakt. Daarnaast doet kalkaanslag het energieverbruik aanzienlijk stijgen.
In cv-ketels, wasmachines, waterkokers e.d. fungeert de kalkafzetting als een isolatielaag rond het verwarmingselement. Om het water alsnog te verwarmen is veel meer energie nodig. Dit betekent een onnodig hoge gas- en elektriciteitsrekening. De cijfers in onderstaande tabel spreken voor zich.

Kalkafzetting (mm)0,41,63,24,89,616
Rendementsverlies4%11%18%27%48%74%

Een waterontharder zorgt voor minder kalkaanslag

Een van de resultaten van een waterontharder is dus dat u lagere energiekosten krijgt omdat u minder isolatie door kalkaanslag heeft. Daarnaast gaat uw apparatuur langer mee, heeft u minder reparaties en onderhoud aan uw apparatuur, blijven uw kranen en douchewanden mooi en houdt u tijd over.