Installatie

Wanneer u kiest voor een waterontharder van Kooijmans Kalkvrij bent u verzekerd van kalkvrij water. De belangrijkste punten met betrekking tot de installatie hebben we voor u op een rijtje gezet.

Type waterontharder

Op basis van uw gezinssamenstelling wordt er een apparaat gekozen. Een klein gezin heeft voldoende aan een compact model waterontharder, terwijl een groot gezin ook een groter model waterontharder nodig heeft.

Hoe lang zijn wij bezig met de installatie?

Hoe lang wij bezig zijn met de installatie van uw waterontharder is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is de plek waar de ontharder geplaatst moet worden bepalend voor de hoeveelheid werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Is deze plek dicht in de buurt van de watermeter en is hier een stroompunt en waterafvoer aanwezig? Dan kunnen we snel klaar zijn. Is dit niet het geval en moet er een stroompunt en waterafvoer aangelegd worden, dan zijn we langer bezig.

Gemiddeld zijn we 2 tot 3 uur bezig met de installatie van de waterontharder. In deze tijd laten we het water zo lang mogelijk onder druk staan. Pas als de waterontharder is aangesloten wordt het water even afgesloten om de leidingen op het leidingsysteem aan te sluiten. U zit dus slechts een aantal minuten zonder water tijdens de installatie.

Kosten van de installatie van een waterontharder

Koopt u een waterontharder? Houd dan rekening met installatiekosten ergens tussen de €200,- en €300,-. Het precieze bedrag is afhankelijk van een aantal factoren, zoals hierboven beschreven. 

Maakt u gebruik van een huurkoop-contract? Dan zijn de kosten voor de installatie inbegrepen bij de abonnementskosten.